Највећа признања Града Требиње Болници, Дому здравља Требиње и сликарки Мирјани Маодуш

Свечаном сједницом Скупштине града и полагањем цвијећа на спомен-обиљежја палим борцима у Требињу је данас обиљежен 13. новембар – Дан ослобођења Требиња у Првом свјетском рату.

На свечаној сједници градоначелник Требиња Мирко Ћурић уручио је „Повеље града Требиња“ Болници и Дому здравља Требиње и „Захвалницу града Требиња“ цијењеном умјетнику Мирјани Маодуш.

Одлуку о додјели ових признања Скупштина града Требиња усвојила је на посљедњој сједници, одржаној 28. октобра.

У одлуци се наводи да су Болница и Дом здравља Требиње, као јавне здравствене установе које обављају дјелатност на секундарном и терцијарном нивоу те примарном нивоу здравствене заштите, „поред трајног, изузетног доприноса од општег значаја и интереса за наш град и регију, за јавна признања предложене због изузетног залагања запослених у периоду пандемије вирусом Ковид 19“.

Академски сликар Мирјана Мира Маодуш, наводи се у одлуци за јавно признање, предложена је „због константне промоције ћирилице и православља кроз свој умјетнички опус на свим меридијанима и исказано пријатељство према граду Требињу кроз дјела посвећена пјеснику Јовану Дучићу“.

Маја Мићуновић, директор Дома здравља Требиње захвалила је на овом значајном признању за које је рекла да ће бити подстицај за медицинске раднике да раде још боље.

„Ово признање биће подстицај свима нама да радимо још боље и да свим суграђанима, али и другим људима који дођу у наш град омогућимо још бољу, квалитетнију и доступнију примарну здравствену заштиту“, додала је Мићуновић.