Одликовање ''Медаља заслуга за народ'' додијељена ЈЗУ Дом здравља Требиње

 

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је на свечаности у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву уручио одликовања „Медаља заслуга за народ“ директорима 25 домова здравља у Републици Српској, a које је, поводом 9. јануара - Дана Републике, додијелила предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

Одликовања предсједника Републике Српске данас су уручена домовима здравља: Требиње, Берковићи, Билећа, Братунац, Чајниче, Фоча, Гацко, Хан Пијесак, Источно Сарајево, Калиновик, Љубиње, Милићи, Невесиње, Пале, Рогатица, Рудо, Соколац, Сребреница, Шековићи, Трново, Ново Горажде, Вишеград, Власеница, Зворник, Источни Стари Град.

„Ово је велико признање за цијели здравствени систем у Републици Српској, јер су здравствене установе препознате као неко ко је дао свој максимум када је у питању збрињавање грађана у протеклом периоду. То је уједно и подстрек свима нама да и у наредном периоду наставимо да радимо на најбољи могући начин“, рекао је министар Шеранић, уједно захваљујући свим здравственим радницима у Републици Српској и за велики лични допринос који су дали у борби са пандемијом вируса корона.


Министар Шеранић је нагласио да ће се наставити са пружањем подршке финансијској одрживости здравствених установа, а тиме и сигурности здравствених радника да одговоре на изазове који слиједе.


Медаљом заслуга за народ одликовано је свих 55 домова здравља у Републици Српској, за изузетне заслуге и допринос у организовању, спровођењу и пружању медицинске помоћи, спашавању људских живота, као и сваки други вид подршке и улагања херојских напора у борби против пандемије COVID-19, изазване вирусом корона.