Међународни дан епилепсије

Међународни дан епилепсије је глобални догађај који се сваке године обиљежава другог понедељка у фебруару, а ради промовисања свијести о епилепсији широм свијета. Ове године се обиљежава у понедељак, 10.фебруара.

Епилепсија је неуролошки поремећај који утиче на мозак. То је тенденција понављаних напада. Процјењује се да широм свијета  са епилепсијом живи око 65 милиона људи.

Удружење обољелих од епилепсије Републике Српске ће подржати Међународни дан епилепсије у Републици Српској прикупљањем и дјељењем фотографија, снимака и прича на друштвеним мрежама са ознаком Дан епилепсије (#ЕpilepsyDay).

Удружење обољелих од епилепсије Републике Српске је научно-стручна, непрофитна, интересна организација, добровољно удружење чланова, регистрована 04.06.2019.г., која жели помоћи особама са епилепсијом у Републици Српској подизањем свијести о епилепсији путем стручног усавршавања здравствених, образовних и социјалних установа те чланова удружења.

10. фебруара подстичемо грађане да подијеле фотографије, видео записе или приче на друштвеним мрежама са ознаком Дан епилепсије (#EpilepsyDay), a грађани такође могу да виде постове који се дијеле широм свијета путем интерактивне мапе на веб сајту www.internationalepilepsyday.org.

 

 

Више информација о обиљежавању Међународног дана епилепсије у Републици Српској можете прочитати на Фејсбук мрежи у групи Удружење обољелих од епилепсије Републике Српске.